Wat is Online Academy?

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 250+ trainingen
hat Waardevolle certificaten

Over Online Academy

Online Academy is het online leerplatform voor organisaties. Bij Online Academy volgen jouw medewerkers onbeperkt online trainingen. Dit zorgt voor betere prestaties, meer werkplezier en een grotere loyaliteit naar jou als werkgever.

Voordelen van Online Academy

  • Hoge kwaliteit van de inhoud van de trainingen
  • Effectief leren door onze unieke ’10 minuten-methode’
  • Breed aanbod van erkende opleiders

Weten wat Online Academy voor jouw organisatie kan betekenen? We vertellen je graag meer. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 035 7 506 178.

Waarom wij Online Academy zijn gestart?

Werkenden moeten tegenwoordig hun hele leven blijven leren. Maar dat lukt niet altijd: uit onderzoek blijkt dat 6 van de 7,3 miljoen werkenden in Nederland zichzelf niet actief ontwikkelen. En diegenen die wel leren, doen dit niet allemaal even effectief. Zo starten veel mensen aan online trainingen, terwijl uit onderzoek blijkt dat slechts 8 tot 12 procent van alle e-learning trainingen ook echt wordt afgemaakt.

Daar wilden we bij NCOI Groep iets aan doen. We besloten onderzoeken naar e-learning te bestuderen én zelf veel te experimenteren. Zo ontdekten we bijvoorbeeld dat je de beste resultaten behaalt als je in kleine blokken leert. Op basis van onze bevindingen hebben we Online Academy opgericht.

Met Online Academy bieden we jouw werknemers de mogelijkheid om hun prestaties, mobiliteit, werkplezier en talenten te vergroten. Op een manier die efficiënt, doeltreffend én inspirerend is. Want alleen zo beginnen je medewerkers zich niet alleen te ontwikkelen, maar blijven ze het ook doen.

Wat Online Academy jouw organisatie biedt

Inmiddels maken al vele duizenden mensen gebruik van de meer dan 250 trainingen van Online Academy. Je vindt bij ons een ruim aanbod aan trainingen: van programmeren tot strategisch management tot persoonlijke effectiviteit. Je medewerkers kunnen deze trainingen onbeperkt volgen. En ze beginnen meteen, zonder eerst allemaal formulieren te moeten invullen. Er is geen grens aan wat zij kunnen leren.

Unieke 10 minuten-methode

We begrijpen dat je medewerkers het druk hebben. Daarom zijn onze trainingen zo efficiënt mogelijk opgebouwd. Met onze unieke leermethode zijn je medewerkers maar 5 tot 10 minuten per dag kwijt. Dat maakt het beginnen én voltooien van een training goed te doen. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat je de leerstof beter onthoudt als je in kleine blokken leert, dan wanneer je langere tijd achter elkaar bezig bent.

Hoge kwaliteit trainingen

Goede e-learning is meer dan teksten van een scherm lezen. Je medewerkers leren op een interactieve manier. Bijvoorbeeld door quizzen, video’s, 360°- feedback en adaptieve toetsen. En vervolgens passen ze het geleerde meteen in de praktijk toe. Ze krijgen regelmatig opdrachten om op het werk uit te voeren. De volgende les reflecteren ze hierop: hoe is het gegaan? Zo wordt de lesstof meer dan een goede tip: de vaardigheden worden echt onderdeel van henzelf.

Ruim aanbod kwaliteitstrainingen

Je medewerkers kunnen kiezen uit een groot aantal online trainingen van erkende opleiders van NCOI Groep. Denk bijvoorbeeld aan NCOI Opleidingen, Computrain en Boertien Vergouwen Overduin. Deze opleiders hebben jarenlange ervaring en leiden per jaar 200.000 werkenden op. Daardoor weten wij precies wat voor de ontwikkeling van jouw medewerkers belangrijk is. Bovendien groeit het ruime aanbod trainingen nog iedere maand.

Online Academy in jouw organisatie?

Wil je weten wat Online Academy voor jouw organisatie kan betekenen? We vertellen je graag meer. Je kan eenvoudig een afspraak maken via onze agenda. Natuurlijk kan je ons ook bellen op 035 – 7 506 178 of mailen naar info@onlineacademy.nl.

Weten hoe andere organisaties gebruik maken van Online Academy? Lees de verhalen van:

Wil je Online Academy uitproberen? Neem dan een gratis proefabonnement van een maand.

Contactgegevens

E-mail: info@onlineacademy.nl
Telefoon: 035 – 7 506 178
KvK-nummer: 63894157
BTW-nummer: NL 8554.43.686.B.01

Leren in 10 minuten per dag: waarom het werkt

Bij Online Academy volg je dagelijks een trainingsblok van 10 minuten. Na een paar weken heb je op deze manier een hele training afgerond. Hier hebben we niet zomaar voor gekozen: onderzoek wijst namelijk uit dat dit de beste manier is om efficiënt te leren. Benieuwd wat de voordelen zijn van kort leren ten opzichte van urenlang achter elkaar blokken?

Waarom 10 minuten per dag genoeg is om te leren

Je hebt meer aandacht voor wat je leert

Als je de leerstof opbreekt in kleine onderdelen, kun je je beter focussen op de onderdelen die je leert. Hoe meer leerstof je in één keer in je hoofd probeert te krijgen, hoe groter de kans dat je het overzicht kwijtraakt en dingen gaat vergeten. Je brein kan de grote hoeveelheid informatie dan niet aan. Een ander probleem van veel tegelijk willen, is dat je gehaaster gaat leren. Leer je maar een beetje, dan heb je meer aandacht voor de leerstof.

Je behoudt je concentratievermogen

Onze concentratieboog bestaat heus wel, maar bijzonder lang is hij niet. Onderzoek wijst keer op keer uit dat we snel onze aandacht verliezen. In een onderzoek gepubliceerd in NeuroLeadership Journal wordt omschreven dat we maximaal 20 minuten volledig gefocust kunnen blijven. Als je leert in blokken van 10 minuten, hoef je je dus niet in te spannen om je concentratie te behouden. Je focust je volledig op wat je moet leren. Je leertijd is dus altijd goed besteed.

Je slaapt er een nachtje over

Uit onderzoek blijkt ook dat slaap je helpt om te verwerken wat je hebt geleerd. Het eerdergenoemde onderzoek in NeuroLeadership Journal beschrijft dat het leren verspreiden over verschillende momenten op de dag al helpt, maar dat een nacht slaap tussendoor pas écht het verschil maakt. Als je iedere dag even 10 minuten bezig bent met de leerstof, dan slaap je er iedere nacht weer opnieuw over. Zo maak je optimaal gebruik van je hersencapaciteit.

10 minuten heb je altijd wel

Een totaal ander, maar niet onbelangrijk voordeel van dagelijks 10 minuten leren: het kost je niet zoveel tijd. Tegenwoordig zijn we allemaal erg druk: zowel op ons werk als daarbuiten. Daarom is het vaak lastig om een paar uur vrij te maken om met de lesstof aan de slag te gaan. Maar 10 minuten per dag, dat heeft iedereen wel. Het mooie is dat dit nauwelijks effect heeft op de andere taken en bezigheden van de dag.

Een ander bijkomend voordeel: ook de kans dát je gaat leren wordt vergroot. Als je weet dat het lastig gaat worden om uren achter elkaar te studeren, zul je het eerder maar helemaal opgeven. Maar omdat 10 minuten wel lukt (en omdat je weet dat je na 10 minuten alweer met een voldaan gevoel mag stoppen), lukt het je veel beter om je ook daadwerkelijk tot leren te zetten.

Hoe we de 10 minuten-methode toepassen bij Online Academy

Online Academy is er volledig op ingericht om jou en je medewerkers zo efficiënt mogelijk te laten leren. Onze trainingen zijn opgedeeld in slechts 10 minuten per dag. Een volledige training duurt gemiddeld 3 tot 5 weken. Door een paar weken 10 minuten per dag te leren, gaat het leren relatief snel. De concentratie blijft tijdens het leren namelijk optimaal. Bovendien blijft de stof beter hangen, omdat je er verspreid over een langere periode mee bezig bent.

Je medewerkers kunnen de trainingen volgen waar en wanneer ze maar willen: in het openbaar vervoer op weg naar het werk, even tussen twee taken door, terwijl ze wachten op een collega of thuis op de bank. Doordat de trainingsblokjes in 10 minuten gedaan worden, wordt het makkelijker om de trainingen ook daadwerkelijk af te maken.

Online Academy-uitproberen?

Benieuwd wat Online Academy voor jouw organisatie kan betekenen? Maak online een vrijblijvende afspraak met een accountmanager voor een demo en om jullie mogelijkheden te bespreken. Of vraag het trainingsoverzicht aan of neem direct contact met ons op: we vertellen je graag meer!

Bron

Josh Davis, Maite Balda, David Rock, Paul McGinniss and Lila Davachi. The Science of Making Learning Stick: An Update to the AGES Model. NeuroLeadership Journal, volume 5, august 2014.

Meer weten?

Weten wat Online Academy kan betekenen voor jouw organisatie? Je kan direct in onze kalender een afspraak maken met een van onze accountmanagers op de dag en tijd dat jou het beste uitkomt

DEMO AANVRAGEN

Afspraak maken

clock 10 minuten per dag
bulb Keuze uit 250+ trainingen
hat Waardevolle certificaten